Kleutergym

Kleuters zijn volop in beweging. Rollen, kruipen, klimmen, klauteren en rennen. Ze doen niets liever. Niet overal is daarvoor voldoende ruimte of zijn spelmaterialen niet aanwezig. Wat thuis vaak niet mag of kan is wel mogelijk in een gymzaal.

Bij SV Marathon kunnen kleuters onder bevoegde en deskundige leiding clubkampioenschappen_2009_kleuters (21)en op een speelse manier kennismaken met alle basisvormen van bewegen. Klimmen en klauteren, lopen, springen, gooien (mikken), vangen en balanceren, maar ook spelletjes, het samenwerken en bewegen op muziek komen aan bod.

Bij de kleutergroepen gymmen de kinderen zelfstandig. Ze worden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met bewegingen en opdrachtjes. Ze leren nieuwe uitdrukkingen zoals “erop” en “eronderdoor”. Ze leren waar hun grenzen liggen en doen veel bewegingservaring op, telkens in nieuwe en uitdagende situaties.

Door dit alles ontwikkelen kinderen hun motoriek en wordt hun zelfvertrouwen vergroot.

Bij SV Marathon worden kleuterlessen op onderstaande tijdstippen gegeven. Loop gerust eens met uw zoon of dochter binnen en doe een keertje gratis mee.

Kleuters-1 (vanaf 3½ jaar) dinsdag van 16.30-17.30 uur
Kleuter-2 (vanaf 5 jaar) dinsdag van 17.30-18.30 uur
gymzaal Vullingsweg 175, Heerlerbaan