Nijntje beweegdiploma

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een Beweeg diploma voor jonge kinderen is nog niet zo vanzelfsprekend, maar o zo belangrijk voor de motorische, de sociale en de cognitieve ontwikkeling van het jonge kind.

In de eerste levensjaren vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Het is daarom essentieel om op een goede manier te leren bewegen.

Om die reden heeft de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie een beweegprogramma speciaal voor peuters en kleuters ontwikkeld: het Nijntje Beweegdiploma, dé basis voor elke sport.

Kleuters zijn volop in beweging. Rollen, kruipen, klimmen, klauteren en rennen. Ze doen niets liever. Niet overal is daarvoor voldoende ruimte of zijn spelmaterialen niet aanwezig. Wat thuis vaak niet mag of kan is wel mogelijk in een gymzaal.

Bij SV Marathon kunnen kleuters onder bevoegde en deskundige leiding clubkampioenschappen_2009_kleuters (21)en op een speelse manier kennismaken met alle basisvormen van bewegen. Klimmen en klauteren, lopen, springen, gooien (mikken), vangen en balanceren, maar ook spelletjes, het samenwerken en bewegen op muziek komen aan bod.

Bij de kleutergroepen gymmen de kinderen zelfstandig. Ze worden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met bewegingen en opdrachtjes. Ze leren nieuwe uitdrukkingen zoals “erop” en “eronderdoor”. Ze leren waar hun grenzen liggen en doen veel bewegingservaring op, telkens in nieuwe en uitdagende situaties.

Door dit alles ontwikkelen kinderen hun motoriek en wordt hun zelfvertrouwen vergroot.

Bij SV Marathon worden kleuterlessen op onderstaande tijdstippen gegeven. Loop gerust eens met uw zoon of dochter binnen en doe een keertje gratis mee.

Nijntje beweegdiploma (vanaf 3½ tot 6 jaar) iedere  zaterdag van 09.00-10.00 uur in gymzaal Corisbergweg 195, Heerlerbaan.
Met uitzondering van de schoolvakanties, dan hebben we geen les.

weekblad Via Parkstad 07/08-2019