Zumba volwassenen

Zumba is een combinatie van fitness en Latijns-Amerikaanse dans, zoals de Salsa, de Cumbia en de Merengue. Het is Fun, swingend, de danspasjes zijn eenvoudig en makkelijk aan te leren en worden gecombineerd met spierverstevigende oefeningen.

Het effect van Zumba is dat je hele lichaam in beweging is. Alle spieren worden getraind en versterkt. Hierdoor komt de vetverbranding sneller, en beter, op gang.

De kracht van Zumba zit hem al in de betekenis van de naam, snel bewegen en lol maken. Zoals eerder aangegeven wordt het hele lichaam getraind. Het verschil met traditionele manieren van sporten is echter dat je niet het gevoel hebt dat je met een workout bezig bent. Door plezier te houden in het sporten is het gemakkelijker om vol te houden.

Iedereen kan beginnen met Zumba. Het maakt niet uit of je oud, jong, stevig of slank bent. Er zijn verschillende soorten trainingen om te volgen. Natuurlijk moet je wel van dansen houden, en van Latijns-Amerikaanse muziek. Maar er worden verschillende muziek- en dansstijlen gebruikt, dus er zit vast iets bij wat je leuk vind.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan een gratis proefles meedoen. De lessen zijn iedere donderdag van 19.00-20.00 uur in gymzaal Vullingsweg 175, Heerlerbaan.