Recreatie turnen meisjes

Gewoon lekker een keer per week samen met leeftijdsgenoten turnen. Iedereen die turnen leuk vindt kan meedoen. Turnen is goed voor de algehele motorische ontwikkeling, en specifiek voor de kracht, lenigheid en evenwicht.
Plezier staat tijdens de lessen altijd voorop.

De les start altijd met een gezamelijke warming up, vaak in de vorm van een spel, met daarna wat rek- en strekoefeningen om de spieren los te maken. Hierna zal er meestal in groepen op verschillende onderdelen worden geoefend. Iedere week zullen er andere onderdelen aangeboden worden zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om verschillende turnelementen te leren. De les wordt weer afgesloten met een spel.

De basisonderdelen van het turnen voor meisjes zijn de brug, balk, vloer en sprong. We maken ook regelmatig gebruik van de rekstok, touwen en ringen. Al deze onderdelen hebben vele verschillende varianten die worden aangeboden. De oefeningen worden aangepast aan de uitdaging en de behoefte van de kinderen, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen.

De recreatiegroep meisjes is onderverdeeld gebaseerd op leeftijd, namelijk
Meisjes-Instap vanaf 6 jaar (vrijdag van 17.00 tot 18.00 uur)
Meisjes-1 van 7-8 jaar (vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur)
Meisjes-2 van 9-10 jaar (vrijdag van 19.00 tot 20.15 uur) en
Meisjes-3 vanaf 10 jaar (donderdag 16.30 tot 18.00 uur)

Nieuwsgierig of turnen ook iets voor jou is? Meld je HIER aan voor een gratis proefles. De lessen vinden plaats in gymzaal Flexiforum, Spekhofstraat 15, Kerkrade-west.
Met uitzondering van de schoolvakanties, dan hebben we geen les.